fbpx

Jön a hibrid

ŠKODA OCTAVIA RS (is)

Mostantól hivatalos, hogy nem csak benzines és dízel, hanem először a márka történetében konnektoros hibrid OCTAVIA RS is lesz, amit már márciusban, a Genfi Autószalonon megismerhetünk majd.

A pletykák már régóta szólnak az új OCTAVIA RS (iV?) érkezéséről, amit a gyári források is finoman tápláltak. A napokban viszont közlemény formájában is megerősítették mindezt, és az új modell logóját is bemutatták. Ez eddig érdekes, de azért nem eget rengető hír. Van viszont más meglepetésünk is.

OCTAVIA RS iV 2020
OCTAVIA RS iV 2020

Ugyanis egy cseh klubfórumon – valószínűleg a webes – konfigurátorból származó képek is feltűntek az új OCTAVIA RS-ről, és a SCOUT kivitelről is. Ez utóbbi érkezését ugyancsak biztosra lehet venni, hiszen az elődmodellből is volt ilyen változat.

A képek szerint a legsportosabb ŠKODA elől kicsit markánsabb lökhárítókat kap, hátul pedig egy szolidabb fekete szpojler lesz a limuzin csomagtérfedelén. Ehhez jönnek a fekete színű kiegészítők: hűtőmaszk, tükrök, és a COMBI esetében a tetőléc.

OCTAVIA RS iV 2020
OCTAVIA RS iV 2020

A motorházfedél alatt nagyobb újdonságok várhatók. Hiszen itt a ŠKODA modellekben eddig még nem látott 1,4 literes TSI benzinmotorral, és egy olyan elektromos motorral találkozhatunk majd, amit egy 13 kWh-s akkumulátor táplál. Ez a kombináció 245 LE-t és 400 Nm-es nyomaték kombinált teljesítményét fogja biztosítani az OCTAVIA RS iV-nek. Ez hét másodperc alatti százas sprintet, és tisztán elektromosan 55 km-es hatótávot jelent várhatóan. A hagyományos változatok 2,0 literes benzin- és dízelmotorokkal érkeznek majd. Az előbbi hasonló teljesítményű lesz, mint a plug-in hibrid, míg a dízelnek körülbelül 200 lóerős lesz a teljesítménye.

 A SCOUT kivitel kevesebb meglepetést tartalmaz. Az ugye alap, hogy csak kombiként lesz elérhető és összkerékhajtással. Emellett megjelennek rajta a terepes stílusjegyek is, akárcsak a SUPERB SCOUT-on, és a hasmagasság is az alapmodell fölött lesz majd 15 mm-el.

 

OCTAVIA SCOUT 2020
OCTAVIA SCOUT 2020

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!