fbpx

PREDIAQ és SHARYAQ

A világhírű NHL ismét visszatért Prágába, és egy különleges, négykerekű kabalapár szurkolt neki. Ismerd meg közelebbről a ŠKODA SHARYAQ és a PREDIAQ modelleket.

Korábbi cikkeink

Az NHL kilencedik alkalommal látogat Európába: ezúttal a San Jose Sharks és a Nashville Predators csapott össze a 2022-es NHL Global Series keretében október elején Prágában. A ŠKODA régóta támogatja a jégkorongot, így nem meglepő, hogy a cseh autógyártó is jelen van ezen a különleges eseményen.

A kísérőprogram sztárjai két, a két amerikai csapat szellemiségét kifejező személyre szabott autó. Nevük PREDIAQ és SHARYAQ, és extravagáns megjelenésükkel a szurkolókat az NHL hangulatába szerették volna beavatni. Első pillantásra egyszerűen lélegzetelállító alkotásokról van szó, de második pillantásra mindenki felismeri a két ŠKODA modell, a KODIAQ és az ENYAQ iV jellegzetes vonásait.

„Két hasonló méretű modellt szerettünk volna választani, és hogy sikerült mindezt egy teljesen elektromos és a egy hagyományos meghajtású modellel megtettünk, az külön örömteli, és akkor a meghajtásokból fakadó kontrasztról nem is szóltam” – mondta Vítězslav Pelc, aki a ŠKODA részéről az autók rendhagyó „csapatmaszkottá” alakításáért felelt.

Az autók a csapatok színei előtt tisztelegnek: A PREDIAQ túlnyomórészt sárga, mint a Predators meze, a SHARYAQ pedig fekete és kék, mint a Sharksé. A színes matricák mellett az autókat 3D-s kiegészítők k is díszítik. „Egy partnerünkkel együttműködve rugalmas, bordázott kompozit szerkezetet fejlesztettünk ki. Erre az alapszerkezetre fokozatosan különböző keménységű poliuretánhabot rétegeztünk, hogy az uszonyok, a farok és a sörény természetesen mozoghassanak” – magyarázta Pelc.

A két extrém modell az esemény után elköszönt, és ígérjük, a nevük sem tér vissza szériamodell formájában.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!