fbpx

Gőzerővel készül a Škoda Roadiaq

A 9. tanulók által készített Škoda tanulmányautó a Škoda Roadiaq nevet kapta. A név a modern felfedezők kalandvágyát hangsúlyozza, összhangban a Škoda jelenlegi „Let´s Explore” szlogenjével. Az idei projektben a Mladá Boleslav-i Škoda Szakmunkástanuló Központ 29 diákja egy teljesen elektromos Škoda Enyaq SUV-t alakít át egy multifunkcionális lakóautóvá és mobil irodai járművé, amelynek belsejét fenntartható anyagokkal alakítják ki. A 9. tanulóautó tehát rengeteg helyet és okos ötleteket kínál majd a munkához és a pihenéshez – valamint összkerékhajtást, amely készen áll arra, hogy a mai digitális nomádokat bárhová elvigye.

„Ez a projekt lehetővé teszi diákjaink számára, hogy az újonnan szerzett szaktudásukat a gyakorlatban is alkalmazzák, miközben szisztematikusan fejlesztik készségeiket. Ráadásul a diákok mélyen belemerülnek egy új jármű tervezésének és gyártásának teljes folyamatába – az első papírvázlatoktól kezdve a tervezésen, szervezésen át a végső összeszerelésig. Ez a terjedelmét és kifinomultságát tekintve egyedülálló éves projekt lehetőséget kínál a diákoknak arra, hogy kreatív javaslatokkal és okos ötletekkel álljanak elő” – mondta el Martin Slabihoudek, a Škoda Auto Szakképző Iskola vezetője

Škoda Roadiaq

Új tetőkialakítás a sok helyért

A Mladá Boleslav-i Škoda Auto Szakképző Iskola 9. tanulóautó-projektjén dolgozó 29 diák egy teljesen elektromos Škoda Enyaq-ot alakít át egy multifunkcionális mobil irodával ellátott lakóautóvá. A folyamat során tanáraik és a Škoda számos részlegének – például a formatervezés, a műszaki fejlesztés, a gyártás és az informatika – szakemberei, valamint egy külsős partner lakóautó-átalakítással foglalkozó szakemberei segítik őket. Az új Škoda Roadiaq hivatalos bemutatójára a tervek szerint 2023 júniusában kerül sor. Az alapjármű hossza, szélessége és tengelytávja szinte változatlan marad. A Škoda Roadiaq azonban 1 966 milliméterével teljes 35 centiméterrel magasabb, mint a széria Enyaq – ez elsősorban az új tetőnek köszönhető, amelyet úgy terveztek, hogy bőséges helyet kínáljon a munkához és a pihenéshez. A napelemek további energiát termelnek a jármű lakótere számára, és a Roadiaq kempingekben vagy lakóautóparkokban külső áramforráshoz is csatlakoztatható.

Škoda Roadiaq

Fenntartható belső anyagok a Rodiaq utasterében, és teljes IT-felszereltség

Ahhoz, hogy az újonnan kifejlesztett tetőt ténylegesen használni lehessen, a diákoknak teljesen át kellett tervezniük a hátsó ajtót, melyen keresztül hozzáférhetünk egy kis konyhához, amely a korábbi csomagtérbe van beépítve. Ezenfelül a hátsó ajtó sátorral is felszerelhető, hogy még több életteret biztosítson a járművön kívül. Az állandó internetkapcsolat lehetővé teszi, hogy az utasok bárhonnan dolgozhassanak és akár videókat is streamelhessenek. A Škoda Roadiaq a teljes körű informatikai felszereltség mellett fenntartható anyagokból készült belső térrel és üléshuzatokkal is büszkélkedhet.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!