fbpx

Tour de France – a szenvedély összeköt

Tour de France. A kerékpársport leghíresebb országúti versenye 110. alkalommal startolt el a spanyolországi Bilbaóban. Christian Prudhomme versenyigazgató egy piros Škoda Enyaq fedélzetén felügyeli a versenyzőket az első 182 kilométeres szakaszon.

Az idei év különleges a Škoda és a Tour de France kapcsolatában, hiszen immár 20. éve folyamatosan partnere a Škoda a világ leghíresebb kerékpárversenyének. Erre az alkalomra a Škoda munkatársai egy igazán különleges ünnepséget találtak ki. A részletek kiderülnek a videóból.  

Csak a kerekek száma változik, a szenvedély ugyanaz

Könnyen gondolhatnánk, hogy a Škodánál dolgozókat általában csak négykerekűek hozzák tűzbe, de ez tévedés. Mladá Boleslavban és más Škoda-gyárban illetve képviseleten is sok lelkes kerékpárosra bukkanhatunk. Mit jelent számukra a kerékpározás, és milyen élményeket adott nekik?

20 éve Tour de France

Dana Kochová, a beszerzés kapacitásgazdálkodási szakembere

A kerékpározás a szenvedélyem és egyben az a sport, amit rendszeresen űzök. Biciklivel járok munkába és szabadidőmben is gyakran pattanok nyeregbe, és a legkülönbözőbb kerékpározási formákat űzöm. Nem számít, hogy országúti kerékpárról, mountain bike-ról vagy összecsukható kerékpárról van szó: minden kilométer számít. A legnagyobb eredmény számomra, hogy felülmúlom önmagam, akár versenyzek, akár csak kényelmesen tekerek. Hiszem, hogy aki kerékpárra pattan és elindul, az legyőzi azokat, akik otthon maradnak.

20 éve Tour de France

Számomra a Tour de France az egyik legrangosabb kerékpáros esemény. Bár személyesen nem vettem részt rajta, megtapasztaltam a L’Etape Czech Republic by Tour de France hihetetlen hangulatát. Vágyom arra, hogy legalább egyszer magam is megnézzem a Tour de France-ot, és magamba szívjam ezt a páratlan hangulatot.

A kerékpározás nem csak szórakoztató és pihentető, hanem egy módja annak, hogy fitt maradjak és megbirkózzak a munkahelyi kihívásokkal. Az állóképesség, a felkészülés és az akadályok leküzdésének képessége olyan készségek, amelyek jól jönnek a Škodánál végzett munkám során. Ráadásul kerékpárosként innovatív megoldásokat találhatok ki a kerékpárral való utazáshoz, és hozzájárulhatok az új autók fejlesztéséhez.

20 éve Tour de France

Petr Šedivý, a műszaki fejlesztés innovációs koordinátora

Bár Prágában élek és autóval járok dolgozni, évente több mint tízezer kilométert teszek meg kerékpárral. A legnagyobb élményt számomra a L’Etape versenyek jelentik, amelyek az amatőr versenyzőknek Tour de France-szerű hangulatot kínálnak. A legnagyobb kihívást jelentő versenyem a franciaországi L’Etape volt, ahol a tavalyi Tour de France ikonikus szakaszain mérethettem meg magam.

20 éve Tour de France

Ez a verseny jelenti számomra a kerékpáros szezon éves csúcspontját – a nyár, a napraforgók, a francia vidék, a szurkolók és a versenyzőtársak közössége. A Tour de France-ra szurkolóként látogattam el, és a Škoda támogatói csapatának tagjaként részt vettem egy szakaszon is. A verseny alatti hangulat hihetetlen, és mindenkinek meg kell tapasztalnia a Tour de France-ot a saját bőrén.

20 éve Tour de France

Az elmúlt húsz évben sok felejthetetlen pillanatot szereztem a versenyhez kapcsolódóan. Például amikor Chris Froome elvesztette a kerékpárját a Ventoux-hegy megmászásakor, és gyalog kellett futnia, vagy amikor a versenyt egy jégeső miatt félbeszakították. A legnagyobb élmény számomra a 2020-as verseny utolsó előtti szakaszán Tadej Pogačar és Primož Roglič szlovén párharca volt.

20 éve Tour de France

Tudtad, hogy…

– A Škoda kísérőautói a Tour de France legutóbbi tizenkilenc versenyének 399 szakaszán vettek részt? Az idei verseny után ez a szám 420 szakaszra emelkedik.

– 2015 óta a Škoda a sprinterek pontversenyében vezető versenyző hivatalos zöld trikóját is szponzorálja.

– 2004 és 2014 között a Škoda volt a legjobb 25 év alatti versenyzőnek járó fehér trikó hivatalos partnere is.

– Mivel a kerékpározás a Škoda szponzorációs stratégiájának egyik alappillére, a márka a kapcsolódó termékek széles skáláját is kínálja, például kerékpárokat valamint kerékpáros kiegészítők széles választékát.

– A verseny összesített győztese a Škoda Design által tervezett cseh kristályból készült trófeát emelheti a feje fölé a célban. A Škoda Design 2011 óta tervez trófeákat a Tour de France győzteseinek.

– Mint minden évben, a cseh autógyártó a szervezőknek több száz Škodákból álló flottát biztosít, köztük az versenyigazgató autóját is, ami már második éve egy Enyaq.

– A híres „Öreg Hölgy”, ahogy a Tour de France-ot nevezik, mellett a Škoda támogatja a L’Etape Czech Republic by Tour de France és a Tour de France Femmes avec ZWIFT versenyeket, valamint számos más eseményt is a szezon során.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!