fbpx

Octavia RS. Receptre kellene felírni mindenkinek!

Sokfajta függőség létezik a világban, de van egy, amely mindenkit magával ragad, és teljesen legálisan hozzá lehet jutni. A bűvös két betű: RS. Kicsit bővebben pedig Octavia RS.

Ha egy raliversenyzőt bárhol a világban megkérdezünk, hogy mi az, ami hajtja versenyről-versenyre, biztosak lehetünk benne, hogy valami hasonló választ kapunk mindenkitől: a vezetés és versenyzés élvezete.

Ahogy beülnek az autóba és megmarkolják a sportkormányt, kigyullad a zöldjelzés, felpörög a motor és neki vágnak egy-egy hegyi szakasznak a hétköznapok gondjai feledésbe merülnek. Egyik kanyar a másik után, a gyorsulás, a motor hangja… Eggyé válik az autóval, elönti az adrenalin, és arra gondol, hogy sose érjen véget.

Ha te is szeretnéd átélni ezt az érzést egy Škoda volánja mögött, akkor az RS modelleink között kell keresgélned. Vagy csak simán beülnöd egy Octavia RS-be.

Ha egy hosszú és nehéz munkanap után, vagy egy csendes hétvégi reggelen egy vérpezsdítő élményre vágysz, az Octavia RS a tökéletes partner a számodra. A 2000-ben bemutatott első generáció óta ez a modell egyet jelent a gyorsasággal és a fantasztikus kezelhetőség magával ragadó kombinációjával. Mindezt úgy, hogy a sportos vezethetőség mellett nagyszerű mindennapi kényelmet is nyújt. Igen, pontosan ez a Škoda RS modellek DNS-e.

A jelenlegi Octavia RS már a negyedik generáció. Az előzőhöz képest egy kicsivel gyorsabb, és kicsit sportosabb lett. A raliversenyzők szerint éppen ezért ez az Octavia most pontosabb és gyorsabban reagál a kormánymozdulatokra. Miért fontos ez? Mert ezek azok a dolgok, amelyek mosolyt csalhatnak a vezetőjének arcára.

Csak kényelmesen helyezkedj el a mesés tartású sportülésekben, nyomd meg a start gombot, és merülj el teljesen a vezetés élményében bármerre is jársz. Minél több a  kanyar, annál jobb. A kétliteres motor teljesítménye 245 lóerőre emelkedett, és a futómű különösen a gyors kanyarokban képes igazán belekapaszkodni az aszfaltba úgy, hogy a karosszéria egy millimétert sem mozdul.

Az Octavia RS-ben ugyanolyan magabiztossággal hódolhatsz a sportos vezetés élményének, mint a profik a rali-unokatestvérében, a Fabia RS Rally2-ben. A motorsportból származó örökség egyértelműen érezhetőek a kormánykerék minden egyes mozdulatánál. És igazából mindegy, hogy csak egy kis örömvezetésre vagy családi kirándulásra indulsz, esetleg csak kiszellőztetnéd a fejed munka után néhány kilométeren keresztül a kedvenc útvonaladon.

A vezetésterápia mindig remekül működik!

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!