fbpx

Roadiaq: kerekeken guruló iroda a felfedezéshez

„Minden kaland nagyszerű,” mondja Bruno Pisani olasz felfedező és fényképész. Legutóbbi hegyi expedíciója során egyedülálló partnerrel indult útnak: egy Škoda Roadiaq-kal, ami egy elektromos lakóautó és iroda egyben.

Vannak olyan foglalkozások, melyekben a munka és a kaland közötti határ nagyon vékony lehet. Ez igaz Bruno Pisanira, aki olasz felfedezőként, fényképészként és vloggerként örökíti meg a világ szépségeit. Bruno jól tudja, hogy milyen fontosak a megfelelő eszközök a munkához. És éppen ezért a Škoda Roadiaq, mint mobil otthon és iroda, az ideális társ a munkája és a világ felfedezése során. Ismerd meg közös kalandjukat.

A Škoda Roadiaq a Škoda Akadémia diákjainak alkotása. Az Enyaq alapjaira épített Roadiaq a szórakozás, az utazás, a pihenés és a munka tökéletes keveréke. Ez egy mobil iroda, amely mindig hozzáférést biztosít az internethez egy 27 hüvelykes képernyőn keresztül, vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel, de egyúttal kényelmes otthon is, mely kerekeken gurul, teljesen felszerelt konyhával és még zuhanyzóval is. Valójában, ahogy Bruno Pisani is első kézből megtudta, ez egyfajta „alaptábor négy keréken”.

„Ez az autó nagyszerű eszköz, amire támaszkodni lehet. Működhet alaptáborként, vágószobaként és miniotthonként is kerekeken. Úgy érzem, mintha a saját otthonomat vinném magammal,” mondja Bruno Pisani a Škoda Rodiaq-kal kapcsolatos tapasztalatairól.

Az autó elektromos rendszerét úgy alakították át, hogy kényelmesen lehessen használni a mindennapi eszközöket, új fényforrásokat és csatlakozóaljzatokat szereltek be. Ráadásul az autót a hagyományos lakókocsi-csatlakozóhoz is hozzá lehet kapcsolni, ha éppen egy kempingben állnánk meg. Az autó belső tere, beleértve az üléshuzatot is, részben újrahasznosított és újrahasznosítható anyagokból készült, a párnahuzatokat és a takarót egy speciális 3D-s kötőtechnológiával készítették, ami egy nullahulladékos módszer, és az újrahasznosított anyagokat hasznosítja.

Bruno Pisani (1997)

Bruno egy felfedező, fényképész és vlogger, aki Északkelet-Olaszországból származik, de sok időt tölt úton. Gyermekként a hegyekben kezdett fényképezni az olasz Dolomitok közelében, és éppen ez a terület az, ami máig a legnagyobb szenvedélyt jelenti számára. Ezen kívül kibővítette portfólióját a világ körül tett utazásaival – például Izlandra, a Feröer-szigetekre és a Lofoten-szigetekre. Bruno számára a fényképezés egyet jelent a szabadsággal, együtt járnak vele a legfontosabbak: a felfedezés öröme, a kalandvágy vagy a kempingezés izgalma. Folyamatosan új, érintetlen helyeket keres, amelyeket megörökíthet kamerájával.

„A Roadiaq legjobb tulajdonsága számomra, hogy elektromos. Rendkívül csendes. Emellett annyi funkciója van kompakt méretéhez képest, hogy tökéletes autóvá vált a felfedezésekhez. Nincsenek korlátok, csak a kalandvágyunk szab határt, minden rendelkezésre áll, amire szükségünk lehet,” mondja Pisani.

És amint Bruno befejezi a napi munkát, az ágy és az azt körülvevő panoráma tökéletes helyszín a kikapcsolódáshoz. Az autóban összecsukható asztal és székek is találhatók a kültéri szemlélődéshez vagy főzéshez. A Škoda Roadiaq-ban Bruno egy igazi otthonra talált, ahol kikapcsolódhat, elgondolkodhat és utána feltöltődve folytathatja a munkáját. „Az első alkalom, hogy a Monte Pelmo tetején töltöttem az éjszakát, és egyben ez volt az első alkalom is, hogy ilyen magasban aludtam,” mondja Bruno Pisani.

Monte Pelmo

Egy tekintélyes hegy az olasz Dolomitokban, 3168 méteres magassággal, Belluno tartományban, az Keleti-Alpok részén. A hegy tetejéről csodálatos kilátás nyílik az egész Dolomitokra. A Monte Pelmo első megmászását 1857. szeptember 19-én hajtotta végre az ír hegymászó és politikus, John Ball. Ma a leggyakoribb útvonal a csúcsra a délkeleti oldalon lévő Venezia vagy Alba Maria del Luca menedékházaktól induló úgynevezett Normál Útvonal. Az útvonalon van egy kiemelt pont, amit Ball-féle lépcsőfoknak neveznek, ahol a mászóknak térdelniük kell egy nagyon keskeny párkányon, mintegy hat méter hosszan, egy mély szakadék fölött.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!