fbpx

Extrém teszten az új Superb és Kodiaq

A Škoda Superb és a Kodiaq új generációi a premierjükhöz közelednek. Ezt megelőzően szigorú és intenzív tesztelésen esnek át, hiszen az autók minőségét garantálni kell. Egy kis ízelítő ebből nyúzópróbából.

A Škoda továbbra is tartja magát alapítóinak, Václav Laurinnak és Václav Klementnek a mottójához, amely szerint „Vevőinknek csak a legjobb elég jó”. Ezért minden modell intenzív tesztelésen megy keresztül a fejlesztés során még a gyártást megelőzően, mielőtt piacra kerül az új modell: ez segít az autók finomhangolásában és garantálja a végtermékek lehető legmagasabb minőségét. Talán mondanunk sem kell, hogy a Škoda Superb és a Škoda Kodiaq új generációi sem tudták elkerülni ezeket a nagyon alapos és intenzív teszteket.

Az autók néhány hónap alatt jóval több mint egymillió kilométert tudnak megtenni, amihez egy átlagos sofőrnek körülbelül 40 évre lenne szüksége. A prototípusokat mindenféle úton vezetik, a normál utaktól kezdve az autópályákon át egészen a poros föld, valamint a jeges és havas utakig. A tesztek ezért a világ különböző részein zajlanak, az autókat normál forgalomban és speciális tesztpályákon is vezetik.

Az új Superb és az új Kodiaq így az Északi-sarkkörön túlra és az amerikai sivatagok szélsőséges hőmérsékletű területeire is eljutott. Míg a sivatagokban a magas hőmérséklettel szembeni ellenálló képességüket és a helyi finom porral szembeni tűrőképességüket tesztelik, addig a fagyos körülmények között ezúttal például az új, két szelepes adaptív lengéscsillapítók hangolására koncentráltak a mérnökök. Ezek mindkét autóhoz opcionális extrafelszereltségként járnak, és már az álcázott prototípusok első vezetései során elismerő szavakat kaptak az újságíróktól.

Az alapos és részletes tesztelésre már a fejlesztés kezdetétől fogva sor kerül. A Škoda fejlesztés során nemcsak az autó minden egyes alkatrészét, hanem az egyes anyagokat is alaposan megvizsgálja. Az autók prototípusainak minden aspektusát tesztelik: a tartósságot, a zajszintet, a korrózióállóságot, az elektronikai elemek működőképességét, az alkatrészek szélsőséges hőmérsékletekkel szembeni ellenállását, és még sorolhatnánk. Természetesen a Superb és a Kodiaq plug-in hibrid változatait is speciális teszteknek vetették alá, beleértve a különböző körülmények közötti töltési próbákat is. Az eredmény kifinomult, tökéletesen működő autók, amelyeket az ügyfelek megbízható társként élvezhetnek majd utazásaik során.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!