fbpx

Az új Superb: az első vázlatok

Néhány nap választ csak el minket a Superb negyedik generációjának premierjétől, és a Škoda Auto közzétette a vadonatúj zászlóshajójának külső vázlatait. A formaterv az új Modern Solid formatervezési nyelv elemeit tartalmazza, és a legfontosabb jellemzők közé tartoznak a továbbfejlesztett LED Matrix fényszórók és a kristályos elemekkel ellátott LED hátsó lámpák. A világpremiert november 2-án, közép-európai idő szerint 19:00 órakor élőben közvetítik.

„A Superb hagyományosan formálja a Škoda formatervezési nyelvét, és a negyedik modellgeneráció is ezt fogja folytatni: megjelenését élesen meghúzott vonalak, világosan meghatározott és dinamikus arányok, valamint modern, szoborszerű és kristályos stílus jellemzi” – mondta az új Superbről Oliver Stefani, a Škoda formatervezési vezetője

A külső vázlatok az új Modern Solid formanyelv első vonásait mutatják.  Ez az az új formatervezési nyelv, amely hosszú évek után leváltja az első generációs Kodiaq-kal bemutatott Crystal Designt. A Modern Solid miközben hű marad a márka olyan ismert értékeihez, mint a praktikum és a tágasság, gyökeresen megváltoztatja a következő években megjelenő modellek kinézetét. A még hosszabb és magasabb Superb negyedik generációja továbbfejlesztett aerodinamikai jellemzőkkel és számos kiemelkedő tulajdonsággal rendelkezik.
Többek között továbbfejlesztett LED Matrix fényszórókkal és LED-es hátsó lámpákkal, melyeket kristályos díszítőelemek egészülnek ki, valamint a fejtér és a csomagtér jelentősen is megnő, a belső térben pedig az új Škoda Smart Dial vezérlőkkel és a kormányoszlopra szerelt választókarral. A Škoda belsőégésű motorral szerelt zászlóshajója ferdehátú és kombi kivitelben is elérhető lesz. A vásárlók hatféle hajtáslánc közül választhatnak majd, beleértve a plug-in és mild hibrideket is.

A világpremiert a Škoda YouTube-csatornáján 2023. november 2-án, közép-európai idő szerint 19:00 órakor élőben közvetítik.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!