fbpx

Már rendelhető megújult Scala és Kamiq

A Škoda Auto megkezdte a felfrissített Scala kompakt modelljének és a Kamiq városi SUV-jának gyártását a Mladá Boleslav-i fő üzemében. Ami ennél is fontosabb hír, hogy mindkét modell már idehaza is megrendelhető.

Mindkét modell számos új felszereltséggel és asszisztens-rendszerrel gazdagodott, közölük jónéhány olyan is akad, amely eddig a nagyobb autók sajátja volt. A másik igen fontos terület, ahol a két modell előrelépett, az a fenntartható anyagok használata.

„A Scala volt az első Škoda modell, amelyet a jelenlegi formatervezési nyelv szellémében terveztünk és mutattunk be. Most mindkét modellt a következő szintre emeltük, és új mércét állítottunk fel a kompakt kategóriában – különösen, ami az asszisztensrendszereket illeti. Szeretnék köszönetet mondani minden érintettnek a kivételes együttműködésért. Biztos vagyok benne, hogy mindkét továbbfejlesztett modellt kedvezően fogadják majd ügyfeleink” – mondta el Andreas Dick, a Škoda Auto igazgatótanácsának termelésért és logisztikáért felelős tagja.

A kompakt modellek sikertörténete folytatódik

A két modell 2019-es bevezetése óta több mint 260 000 darab Scala gördült le a gyártósorról, és csak 2023-ban több, mint 56 000 darab készült belőle. A Kamiq városi SUV-ból több, mint 107 000 darabot gyártottak 2023-ban, így a márka legkelendőbb SUV-ja lett az 576 000 darabot meghaladó legyártott darabszámával.

A Škoda Scala és a Kamiq első generációi nem csupán a vásárlók körében lettek kedvencek, de számos szakmai díjat is besöpörtek. A Scala 2019-ben elnyerte a Red Dot Design Awardot, és az Egyesült Királyságban a 2020-as év családi autója, Csehországban pedig a 2021-es év flottaautója lett. A Kamiq is olyan elismeréseket szerzett, mint az Év Autója 2019 Finnországban, az Év Flottaautója 2021 Csehországban és a Legjobb 30 ezer euró alatti import SUV Németországban 2022-ben és 2023-ban. Ezek a rangos díjak is bizonyítják a két modell kiváló ár-érték arányát, és kiemelkedő minőségüket a saját szegmensükben.

Megújult formaterv, belső tér és asszisztensrendszerek

A megújult Škoda Scala és Kamiq jelentős előrelépést jelentenek a formaterv és a felszereltség tekintetében. Mindkét modellhez elérhetővé váltak a Matrix-LED fényszórók, miközben az első és hátsó lökhárítók, a felnik és a hűtőrácsok is megújultak. Ezek a változtatások mindkét autó különlegességét fokozzák, a Scala sportosabb megjelenést kínál, a Kamiq pedig robusztusabb SUV lett. A márka új formanyelvét tükrözve mindkét modell ötödik ajtaja büszkén viseli az új Škoda logót. Emellett fenntarthatóbb anyagokat találunk a megújult modellekben, például a kárpitokban és a padlószőnyegekben, megerősítve a Škoda elkötelezettségét a fenntarthatóbb gyártás és a káros környezeti hatások további csökkentése iránt.

Már rendelhető a Scala és a Kamiq

A biztonsági funkciók új szintje

A Scala és a Kamiq robusztus karosszériaszerkezetüknek és fejlett asszisztens rendszereiknek köszönhetően magas szintű aktív és passzív biztonságot nyújtanak utasaiknak. A jellemzően csak a magasabb járműkategóriákban megtalálható asszisztensek köre kibővült a gyalogosfelismeréssel ellátott Front Assist és sávtartó asszisztens funkcióval.

A frissítés részeként a cseh autógyártó mindkét modell felszereltségi struktúráját is megújította, amelynek egyik legérdekesebb darabja az új, vezeték nélküli töltéssel és hűtéssel, valamint gyorstöltő USB-portokkal ellátott Phone Box. A vásárlók mostantól három felszereltségi szinten hat belső kialakítás közül választhatnak: Selection, Top Selection és Monte Carlo.

Mindkét modellt világszerte több mint 60 piacon értékesítik, melyek egyike hazánk. A jó hír, hogy a megújult Scala és Kamiq már megrendelhető a magyarországi Škoda partnereknél.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!