fbpx

Gyári vázlatokon a megújuló Škoda Octavia

Már nincs sok hátra a megújuló Škoda Octavia bemutatásáig. Addig sem hagy minket a gyár információk nélkül, íme az első vázlatok a megújult modellről.

Sokan várják a megújuló Škoda Octavia bemutatkozását, így ők most a hivatalos dizájnvázlatok segítségével enyhíthetik kíváncsiságukat. „Márkaikonjaink dizájnjának újjáélesztése és továbbfejlesztése egyszerre igényes és lenyűgöző feladat. Az Octavia legújabb frissítése során újraformáztuk a lökhárítókat és a Škoda modellekre jellemző hűtőrácsot. Ugyanakkor élesebb rajzolatot kaptak a fényszórók kontúrjai, még markánsabb és sportosabb megjelenést kölcsönözve bestsellerünknek” – mondta a cseh autógyártó vezető formatervezője, Oliver Stefani a frissített Octavia megjelenéséről.

A megújuló Škoda Octavia tekintete is frissebb és divatosabb lesz, hiszen a fényszórók mostantól nemcsak sportosabb dizájnnal, hanem a Superb és a Kodiaq új generációiból már ismert Crystallinium elemmel is büszkélkedhetnek majd. A természetesen megújul a Škoda Octavia teljes modellpalettája, így a sportos karakterű RS éppúgy, mint a Combi vagy a Sportline változat is.

Az Octavia indulása nem volt zökkenőmentes, hiszen nem sokkal a bemutatkozás után a pandémia okozta gyárleállások, majd az ellátási láncok akadozása hátráltatta a gyártást. És amikor úgy tűnt egyenesbe fordulhat a modell karrierje, Csehország legnagyobb ipari tűzesetében megsemmisült az ajtópaneleket beszállító cég üzeme. Így a mostani változások bármilyen hihetetlen is, de több mint négy évvel a negyedik generációs Octavia bemutatása után következnek. Így a 2019 novemberében tartott premier után február második hetében jön a felfrissült bestseller.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!