fbpx
ŠKODA Fabia Edition R5

ŠKODA Fabia Edition R5. Átülnek vajon a Herczig Norbiék?

A ŠKODA eddigi legeredményesebb szezonját zárta idén az autósportban.  Nem csak az FIA World Rally Championship’s WRC 2-es kategóriáját nyerte meg, de 14 nemzeti bajnoki címet is a Fabia R5-el. A 14 cím egyike a Herczig Norbert-Igor Bacigál kettős abszolút magyar bajnokija.

Fabia R5

A sikereket megünneplendő, a ŠKODA jövő februártól egy limitált szériát ad ki, természetesen a FABIA alapjain. Mióta a FABIA RS megszűnt, ez lesz a leggyorsabb széria FABIA ebből a generációból. A neve ŠKODA FABIA Edition R5

De mit is fog tudni az újdonság?

A motortérben az 1.4 TSI turbós benzinmotort találjuk, 125 lóerős változatban. Ehhez egy hétfokozatú DSG váltó kapcsolódik, és ezek segítségével 8,8 másodperc alatt éri el a százas tempót, és ha akarjuk, meg sem áll a mutató a 203-as osztásig. Persze ez még mindig nem egy RS tempó, de ne legyünk telhetetlenek.

SKODA Fabia Edition R5

A sportos érzetet fokozza a futómű, mely alacsonyabb a széria társainál, és sportosabbra is hangolt. Belül a kizárólag ehhez a Fabiához elérhető sportülések és sportkormány várja a vezetőt. Kívülről a „white candy” fényezés – fekete tető kombóról, illetve a 17”-os Savio könnyűfémtárcsákról (ez utóbbi három színben, világoszöld, fehér és fekete színben kérhető) ismerhetjük fel a szériát.

Felszereltségében a Monte Carlo szérián alapul a modell, tehát bőséges ellátmányról beszélhetünk. A rossz hír, hogy nálunk sajnos nem fogják forgalmazni a FABIA R5 limitált modellt, így Herczig Norbiék maradhatnak továbbra is az Octavia RS-nél.

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!