fbpx

Škoda 4×4-es modellek tesztelése jégen és havon

A Škoda 4×4 Winter Experience rendezvényt szervez Svédország középső részén. A közel 100 ezer tóból álló királyságban, amely fejlett iparral és világelső, fenntartható módon működtetett energiaszektorral is büszkélkedhet, az összkerékhajtású Škoda modellek teljes portfólióját, köztük a teljesen elektromos Enyaq iV sorozatot is bemutatják. Az esemény csúcspontjai közé tartozik a Fabia RS Rally2-vel törtnénő autóztatás, valamint az Enyaq RS iV-vel a leghosszabb, folyamatos jégen driftelés világrekordjának megdöntésére tett kísérlet.

Svédország felét erdők borítják, a mezőgazdasági területek pedig a teljes terület mintegy 10%-át teszik ki. A viszonylag sík svéd tájat közel 100 000 tó tarkítja, ami bőséges vízkészletet biztosít. A közép-svédországi Jämtland tartományban Östersund városa az ország ötödik legnagyobb tavának, a Storsjönnek a partján fekszik. Ott és a közeli Frösön szigetén szervezte meg idén a Škoda a 4×4 Winter Experience rendezvényét. A mintegy 50 000 lakosú Östersund egyetemi városa a téli sportok, például a biatlon és a gyorskorcsolya helyszíneként ismert.

A 4×4 Winter Experience keretében a Škoda összkerékhajtású modelljeinek teljes portfólióját kipróbálhatják az érdeklődők – az Octavia, Karoq, Kodiaq és Superb modelleket, valamint a teljesen elektromos Enyaq iV és Enyaq Coupé iV 80x és RS változatait. A tesztvezetések a tájat minimálisan terhelő, festői útvonalakon zajlanak majd. A befagyott tavon kivételes és exkluzív lehetőségeket kínál majd: fékezési gyakorlatok, szlalom és driftpálya. A Škoda Motorsport bevonásával pedig a résztvevőknek még arra is lehetőségük lesz, hogy másodpilótaként kipróbálják a legújabb Fabia RS Rally2-t is. Az újságírók olyan ismert versenyzőkkel autózhatnak majd együtt, mint Andreas Mikkelsen és Emil Lindholm.

skoda 4x4

Az esemény csúcspontja lesz, hogy a Škoda megkísérli megdönteni a leghosszabb folyamatos drift rekordját jégen, és várhatóan új rekordot is felállít az elektromos autóval jégen folytatott leghosszabb folyamatos drift kategóriában. Ehhez az újonnan bemutatott Enyaq RS iV-t használják majd.

skoda 4x4

Mind a Škoda Motorsport, mind a Škoda szériaautók műszaki fejlesztésén dolgozó csapatok rendszeresen járnak Svédországba, hogy teszteljék autóikat, még a prototípus fázisban. A többi skandináv ország sem marad ki azonban a sorból. A legutóbbi hasonló eseményt, amely az akkor elérhető összkerékhajtású modellportfólióra összpontosított, 2018-ban Finnországban tartották.

skoda 4x4

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!