fbpx

Jön az elektromos Fabia

A nemrég bemutatkozott Fabia lehet az utolsó hagyományos motorral szerelt modell a sorban. Az utód elektromosként lesz majd kapható.

Az köztudott, hogy a Škoda gőzerővel dolgozik a modellkínálat elektromossá tételén. Ez egyes modelleknél teljes, míg másoknál részleges elektrifikációt jelent. Az is ismert, hogy a jelenlegi modellkínálatban a Fabia áll a legközelebb a kör széléhez, hiszen ahogyan a többi márkánál, így a Škoda esetében is erősen lecsökkent a modellen elérhető profit mértéke. Olyannyira, hogy sokáig az is kérdés volt, lesz-e ötödik generáció belőle.

ŠKODA VISION 7S

Jön az elektromos Fabia

A kérdés eldőlni látszik, igaz egy kis csavarral. Ugyanis Klaus Zellmer, a Škoda vezetője az Autocar-nak adott interjújában elmondta, hogy a Fabia a jövőben átadja helyét egy belépőkategóriás elektromos modellnek. A jó hír, hogy az árát szeretnék a Fabia jelenlegi árszintjén tartani: „A legnagyobb kihívást jelenleg a teljesen elektromos járművek költségei jelentik, különösen egy olyan méretű autó gyártásakor, mint a Fabia. Egy kicsit türelmesnek kell még lennünk” – mondta.  

Ez a türelem valószínűleg nem egy-két év lesz, hiszen a jelenleg ismert menetrend szerint legkorábban a Vision 7S mutatkozik be, valamikor 2024-ben, után jön a Karoq elektromos változata, amely úgy tűnik az Elroq nevet fogja viselni. A Fabia utódja csak ezután jöhet, 2026 tájékán. A neve persze szinte biztosan nem Fabia lesz, hiszen a Škoda elektromos modelljei a jelenlegi trend szerint E betűvel kezdődnek majd. Ahogyan az is valószínű, hogy a Fabia párhuzamosan kapható lesz elektromos utódjával egy ideig, hiszen 2026-ban a félidős frissítése várható majd.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!