fbpx

Melyik a leggyorsabb Škoda RS?

A Škoda RS újkori története során számos modell jelent már meg, van olyan is köztük, amely azóta már nem érhető el a jelenlegi modellváltozatból. De vajon melyik a Škoda RS modellek közül a leggyorsabb a klasszikus negyedmérföldes távon?

A brit Carwow csapata egy fantasztikus tesztet szervezett meg, hiszen minden Škoda RS modellből egyet egymás mellé állított, hogy többkörös versenyben kiderítsék, melyik a leggyorsabb RS. Persze ők is tudják, hogy erre többféle válasz adható. A gyorsulást nézzük? A rugalmasságot? A végsebességet? Ugye, hogy nem is olyan egyszerű a dolog? Hiszen az RS modellek kaphatóak és kaphatóak voltak dízel, benzines, elektromos meghajtással, kézi és automata sebességváltóval is. Ennek megfelelően az egyiknél számít az emberi tényező is, másiknál biztos, hogy jobb a rugalmasság a nyomatékeltérésekből fakadóan, míg az elektromos Enyaq RS iV modellek a végsebességükkel maradnak alul.

Škoda RS

Elsőként a klasszikus gyorsulásos versenyeket idézve, álló helyzetből negyedmérföldes – kb. 402 méter – távot megtéve keresték a célvonalon elősként áthaladó modellt. Persze sokan mondhatják most, hogy teljesen más lenne a kép, ha nem állórajtból indul a verseny. Ezért a szerkesztők ugyanezt a távot úgyis megtették a Škoda RS modellekkel, hogy harmadik fokozatban, 80 km/h órás sebességről gördülő rajtot vettek és félmérföldes táv után keresték a győztest. És persze mit ér a sebesség, ha nem uralod? Ezért azt is megnézték, hogy kb. 160 km/h-s melyik modell milyen fékúton áll meg?

Škoda RS

A fentiek alapján sokan hajlamosak lennének borítékolni az eredményeket, de mielőtt megnéznéd a videót, érdemes elgondolkodni néhány dolgon. Vajon tényleg a legújabb, legerősebb – és tegyük hozzá – legnehezebb Škoda RS modellek fogják nyerni a versenyt? Vagy bár gyengébb, de sokkal könnyebb Fabia RS? Már most szólunk, hogy egyes eredmények meglepőek lesznek, és bár nyílván nem sok ponton lehet vitatkozni a teszttel, azért érdemes előzetesen tippelned rájuk.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!