fbpx

A Škoda tulajdonosok intelligensebbek?

Igen, természetesen brit tudósok igazolták mindezt. Egészen pontosan azt, hogy a Škoda tulajdonosok intelligencia szintje, vagyis az IQ-ja a legmagasabb többi márkát tulajdonosaihoz képest.

A kutatást a brit Scrap Car Comparison rendelte meg, és az volt a céljük, hogy 2000 különböző márkájú autótulajdonos felmérésével kiderítsék, melyik a márka tulajdonosai a legintelligensebbek. Az eredmény egyértelműen a Škoda tulajdonosokat hozta első helyre, átlagosan 99-es IQ szinttel.

Eddig a márka tulajdonosait első sorban a praktikus és kedvező árú modelleket kedvelő vásárlóként jellemezték, a kutatásból viszont kiderült, hogy ha a kutatásban részt vett összes tulajdonos IQ szintjét átlagoljuk, akkor a Škoda tulajdonosok kicsivel több, mint 6 ponttal előzik meg őket.

A Škoda tulajdonosok intelligencia szintje

A kutatásban azonban a márka mellett más tényezőket is vizsgáltak. Ilyen volt az autók színe. Egyértelműen kiderült, hogy azok, akik fehér vagy szürke autót birtokolnak, magasabb intelligenciaszinttel rendelkeznek, mint akik valamilyen színesebb autót választottak. (A skála másik végén a zöld színű autók tulajdonosai végeztek.)

Érdekes, hogy a rendszámválasztás is hasonló összefüggést hozott. Úgy találták, hogy egyértelműen magasabb az intelligenciaszintjük azoknak, akik nem költöttek egyedi rendszámtáblára, hanem beérték a hagyományos formulával.

Új FABIA

Ha fentiekből tanulságot akarunk vonni, akkor az összes autótulajdonos közül a fehér színű, hagyományos rendszámtáblával jelölt Škoda modellek tulajdonosok IQ szintje a legmagasabb, vagyis ők a legintelligensebbek. Persze a többieknek sincs szégyenkezni valója, hiszen a legkevésbé jól szereplő márka tulajdonosainak IQ szintje is meghaladja az átlagosnak elfogadott szinte legalsó, 85-ös szintjét.

Persze joggal merül fel több kérdés is kutatással kapcsolatban, így érdemes az egészet a helyén kezelni. Annak ellenére, hogy mi Škodások tudjuk az igazságot. Igaz?

wink

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!