fbpx

A Škoda megmutatta az elektromos jövőt

Kedden este a Škoda szoborba öntött formatanulmányokon keresztül megmutatta a következő 3 év összes új elektromos modelljét. Összesen hatot. Izgalmas időszak következik.

Mindezek a modellek a márka új dizájnnyelvének, a Modern Solidnak a jegyeit viselik majd. „A Modern Solid a mi világos formatervezési nyelvünk az elektromos modellkorszakra. Ennek a nyelvnek az első alapelveit már felvázoltuk a Vision 7S tanulmányban, és az ötletei a járműkategóriák széles skáláján belül sorozatgyártású modellekké fognak fejlődni. Mindegyik autónak saját karaktere lesz a fókuszának megfelelően, ugyanakkor egyértelműen azonosítható lesz, mint Škoda elektromos autó” – mondta Oliver Stefani, a cseh autógyártó vezető formatervezője.

Hoztam is ajándékot, meg nem is

Oliver Stefani csapata különleges autószobrokat készített a jövő elektromos Škoda  modelljeinek bemutatására, amelyek betekintést engednek abba, hogy milyen irányba halad majd a márka. A szobrok a Modern Solid dizájnnyelv felismerhető stílusát mutatják, de ezen túl csak azokat az általános arányokat mutatják, amelyeket a jövőbeli modellek kapnak majd.

A Škoda megmutatta az elektromos jövőt

Egy kicsi, egy kompakt

Ahogy a szobrok is mutatják, a Škoda a szegmensek széles skáláját fogja lefedni a következő modellekkel. Az egyik fontos elektromos modell egy körülbelül 4,2 méter hosszú kis SUV lesz, amely ennek ellenére a nagyobb, hagyományos Scala ferdehátúval egyenrangú belső teret kínál. A várhatóan 25 000 euró körüli árcéduljával ez az autó igazi bestseller lesz. Az új modell 2025-ben kerül a szalonokba várhatóan.

A Škoda megmutatta az elektromos jövőt
A Škoda megmutatta az elektromos jövőt

Az egy szinttel feletti kategóriában egy kompakt SUV-ra számíthatunk, amely az Elroq nevet viseli majd. Maga a név arra utal, hogy a modell a hagyományos Karoq SUV elektromos alternatívája lesz (Electric Karoq). A kompakt SUV szegmens az egyik legfontosabb Európában és szerte a világon, ezért a Škoda az elektromos SUV modellel ebben a kategóriában is szeretne a vásárlóknak egy kis pluszt nyújtani.

A Škoda megmutatta az elektromos jövőt
Elroq

Egy újabb SUV, és igen! Jön az elektromos Octavia Combi

2026-ban a Škoda egy másik rendkívül fontos szegmensben, a kombi autók között is szeretne egy elektromos autót piacra dobni. Nem is akármilyent! A körülbelül 4,6 méter hosszú autó a cseh autógyártó régi bestsellere, az Octavia tisztán elektromos alternatívája lesz. A kompakt kombiként méretezett autó egy középkategóriás autó helykínálatát és minőségét kínálja majd.

A Škoda megmutatta az elektromos jövőt
Elektromos Octavia

Az új elektromos modellek sorában a következő a frissített Enyaq és Enyaq Coupé SUV lesz. Ezek 2025-ben a Modern Solid stílusában kapnak modellfrissítést.

A Škoda megmutatta az elektromos jövőt

7 üléses elektromos

Az „elektromos offenzíva” 2026-ban ér véget egy olyan autóval, amely bizonyos értelemben elindította azt: egy nagy, körülbelül 4,9 méter hosszú elektromos SUV-val, amely a Vision 7S tanulmányon alapul, és amelyet 2022 augusztusában mutattak be a nyilvánosságnak. A márka legnagyobb modelljének egyik legjobb tulajdonsága a hatalmas belső tér lesz.

A Škoda megmutatta az elektromos jövőt
Vision 7S

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!