fbpx

Idén ősszel jön az új Superb és Kodiaq

A Škoda idén két új modell premierjét tervezi. A Superb és a Kodiaq SUV új generációja ősszel érkezik. Most bepillantást nyerhetünk a sziluettjeikbe.

Az új Superb Combi kombi és ferdehátú változatban is elérhető lesz, míg a Kodiaq továbbra is hétüléses lesz.

„A Superb az belsőégésű motorral hajtott modellportfóliónk zászlóshajója, amely a negyedik generációjával ferdehátú és Combi kombi változatban is mércét állít majd a kényelem és a helykínálat tekintetében” – mondta Klaus Zellmer, a Škoda Auto vezérigazgatója a vállalat hagyományos modelljének új generációjáról. Az új formaterv mellett a Superb negyedik generációja teljesen megújult belső teret és csúcstechnológiát is kap. Az autó ismét bőséges belső méretű utasteret kínál majd rengeteg kényelmes funkcióval kombinálva. A motorháztető alatt erős benzin- és dízelmotorokat, valamint plug-in hibrid és mild hibrid hajtásláncokat találunk majd.

Superb Pozsonyból

Az új Superb sikeresen ötvözi majd a három rendkívül sikeres előző generáció jótulajdonságait.  A márka újkori történetében az elsőt (a nevet az 1930-as években a Škoda is használta) 2001-ben mutatták be, és a következő hét évben 137.000 darabot gyártottak belőle. A második generáció 2008-ban nemcsak a legmodernebb felszereltséget hozta el, hanem először a népszerű Combi vagy összkerékhajtású karosszériaváltozatokat is. Ennek a generációnak a modelljeit több mint 618.000 vásárló vette meg. A Superb harmadik generációja 2015-ben jelent meg, és egyik újdonsága a Superb iV plug-in hibrid változata volt. Ebből a generációból eddig több mint 777.000 darabot adtak el. Míg a Superb előző három generációját Csehországban gyártották, a negyedik a Volkswagen-csoport pozsonyi gyárában, Szlovákiában készül majd.

Új Superb 2023
Új Superb Combi 2023

Kodiaq, hibrid változatban is

A Kodiaq továbbra is a kelet-csehországi Kvasinyben található Škoda-gyárban készül majd. A nagyméretű SUV, amelyet 2016-ban mutattak be a cseh autógyártó SUV-offenzívájának első modelljeként, szintén rendkívül sikeres modell, amelyből eddig több mint 740.000 darabot adtak el. „A Kodiaq második generációja a biztonságot, a technológiát és a sokoldalúságot egy új szintre emeli. Továbbra is a meghajtási módok legjobbjait kínáljuk majd, és megfelelünk ügyfeleink igényeinek, ezért az új modell plug-in és mild hibrid opcióval is elérhető lesz” – mondta Klaus Zellmer az új generáció előzetesének bemutatásakor. Tehát mint kiderüt a Kodiaq második generációja benzin- és dízelmotorokat, valamint plug-in hibrid és mild hibrid hajtásláncokat is kap.

Új Kodiaq 2023

A teljesen új modellek mellett idén érkezik a Scala és a Kamiq felfrissített változata is.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!