fbpx

A megújult Škoda Scala és Kamiq

Bemutatkozott a Škoda két kedvelt modelljének megújult változata: íme a felfrissült kompakt Scala és a Škoda Kamiq, a városi SUV. A modellek pont annyit frissültek, hogy megakadjon rajtuk a vásárlók szeme, és amikor beülnek valamelyikbe, a technikai újdonságok még kellemesebbé tegyék utazásukat.

A népszerű Škoda Kamiq és Škoda Scala modellek számos változáson estek át, különösen a külső formájukat és a praktikumot tekintve. Az új Scala még sportosabb hangulatot áraszt, mint az eredeti, míg a Kamiq robusztusabb SUV-karaktert kapott. A gyári közlemény szerint a Scala külseje mostantól még inkább a Vision RS koncepcióra hajaz, míg a Kamiq néhány részletet SUV testvéreitől, a Karoq-tól és a Kodiaq-tól vett át.

Az igazság szerintünk az, hogy a Scala az eddiginél egyértelműen egy komolyabb autó benyomását kelti, sok részletében az aktuális Octavia jut róla eszünkbe (ez utóbbit ismét lehet rendelni). Az első fényszórók és a hátsó lámpák kialakítása is ide sorolandó. De ilyen a Škoda Scala hűtőrácsa is, amelyet úgy alakították át, hogy függőleges lamellái a fényes és matt felületek közötti kontrasztot hangsúlyozzák.

A Kamiq esetében is változtattak a hűtőrácson, amely most még magabiztosabb benyomást kelt a szemlélőben. Függőlegesebb és kissé vaskosabb is, dupla bordázattal, és itt is merész kontrasztot alkotnak a felületek.

Megújult Škoda Scala

A Scala és a Kamiq is szériában LED-es fényszórókkal rendelkezik, és a vásárlók mostantól a mindkét modellhez választhatják a TOP LED Matrix fényszórókat is. Ezek a fényszórók lehetővé teszik, hogy a vezető éjszaka is teljesen kihasználhassa a Led-ek nyújtotta teljesítményt, miközben az intelligens technológia megakadályozza a többi közlekedő vakítását. Bemutatásakor a Scala volt az első Škoda modell, amely a cseh autógyártó hagyományos logója helyett a Škoda feliratot kapta a hátuljára. Most mindkét frissített modell megkapja az új feliratot, amelyet a Škoda nemrég mutatott be a vállalati arculat átalakításának részeként.

A frissítés során a Kamiq és a Scala is az Enyaq elektromos SUV-tól merített ihletet, így búcsút mondhatunk a jól ismert felszereltségi szinteknek. De ez nem is bak, hiszen a vásárlók így hatféle belső kialakítás közül választhatnak. Három felszereltségi szint, az Essence, a Selection és a Monte Carlo áll rendelkezésre, ez utóbbi olyan sportos hangulatú részletekkel, mint a fekete karosszériaelemek, a sportülések és az állítható színű LED-es belső világítás.

Az új Škoda Kamiq

Az Essence felszereltségi szinthez a vásárlók a Studio dizájn opciót választhatják fekete szövetkárpitozással. A Selection felszereltséghez pedig négyféle belső dizájn közül választhatnak. A Loft változat szürke kárpitozást hoz az ülésekhez és a díszítőelemekhez, míg a Lodge változat Suedia anyagot használ, rézszínű díszítőelemekkel. A Suite változat bőr üléskárpitozást és krómozott díszítőelemeket kínál, míg a Dynamic változat szövet és Suedia anyag kombinációjából készült kárpitozást. Végül pedig a Monte Carlo változat a Carbon elnevezésű bőrkárpitozást kapja. A cseh autógyártó mindkét modellnél a fenntarthatóság érdekében újrahasznosított anyagokat is használ.

Új klímaberendezés-szabályozó és virtuális pedál

A Scala és a Kamiq motorjait továbbra is a jól bevált, üzemanyag-takarékos, 70 és 110 kW közötti teljesítményű TSI-egységek hajtják. Az autók utasterében a műszaki tartalom is megújult: alapfelszereltségként digitális műszeregység, opcionálisan pedig egy 10,25 colos Virtual Cockpit áll rendelkezésre. Az infotainment-kijelző 8,25 vagy opcionálisan 9,2 hüvelykes képátlóval rendelkezik, a légkondicionáló kezelőpanelét pedig áttervezték, és új mechanikus forgókapcsolókat kapott.

Természetesen a modern biztonsági és asszisztens rendszerek, illetve a connectivity funkciók alapfelszereltségként járnak. És van egy egész sor Simply Clever funkció, közülük néhánnyal ebben a kategóriában elsőként találkozhatunk: ilyen a mindkét modellhez választható elektromos működtetésű ötödik ajtó virtuális pedálfunkcióval a csomagtartó könnyű, kéz nélküli nyitására.

Az itthoni kínálatban mindkét modell előreláthatóan jövő év elején jelenik majd meg. Addig is, az importőr kedvező ajánlattal kínálja az eddigi kiviteleket Kamiq és Scala esetén is. 

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!