fbpx

Az új Kodiaq Sportline

A Kodiaq Sportline a második generáció jelenlegi csúcsmodellje. Alapfelszereltségéhez tartozik a többek között TOP LED Matrix fényszóró és a motoros csomagtérajtó is. De ez messze nem minden. Ismerd meg részletesen.

Számos fekete részlet, köztük első ízben a teljes D-oszlop is

A Škoda Sportline modelljeit kívülről nem nehéz felismerni, hiszen számos feketére fényezett vagy színezett részlet különbözteti meg őket. A második generációs Kodiaq Sportline esetében sincs ez másképp: a hűtőrács-kerete, a külső tükörborítások, az ablakkeretek, a tetősínek és a hátsó diffúzor mellett most először a teljes D-oszlopot is fényes feketére festették. Ez biztosítja a vizuális kapcsolatot a sötétített hátsó oldalablakok és a sötétített hátsó ablak (Sunset) között. A Škoda felirat és a modellmegjelölés a hátsó ajtón, valamint a Škoda logó a motorháztetőn szintén fekete színű, míg az első és hátsó kötényt és az oldalsó küszöböket a karosszériaszínre festették. Az első sárvédőkön Sportline emblémák találhatók. A 19 colos könnyűfém keréktárcsák polírozott antracit fényezésűek és kizárólag a Sportline modellhez kaphatóak; a matt fekete Aero borítású 20 colos könnyűfém keréktárcsák pedig opcionálisan rendelhetők.

A TOP LED Matrix fényszórók és az elektromos csomagtérajtó az alapfelszereltség részeként

A Kodiaq Sportline bőséges alapfelszereltségéhez tartoznak a TOP LED Matrix fényszórók animált üdvözlőeffektussal és kanyarodási funkcióval, valamint a TOP LED hátsó lámpák. Ezek az üdvözlő effektus mellett dinamikus irányjelzőket is kínálnak, és a hátsó lámpák között piros díszítőcsíkkal vannak ellátva. A hátsó ajtó elektromos működtetése szintén alapfelszereltség része. A továbbfejlesztett DCC Plus (Dynamic Chassis Control) a korábbinál még szélesebb beállítási tartományban választható opcióként. A Sportline változat a Kodiaq második generációjához kínált összes hajtáslánccal rendelhető, beleértve a Kodiaq iV plug-in hibridet is.

Speciális dizájnválaszték: Sportline

A belső térben a Kodiaq második generációjának jelenlegi csúcsmodellje a csak ehhez a kivitelhez elérhető Sportline Design Selectiont viseli. Ez integrált fejtámlákkal ellátott sportüléseket és fekete Suedia mikroszálas kárpitot tartalmaz szürke kontrasztvarrással. A vezetőülés szériafelszereltségként elektromosan állítható, és memóriafunkcióval is rendelkezik. A belső tér nagy részéhez hasonlóan a tetőkárpit is sportos fekete színben pompázik. A műszerfal betétje, az ajtóbetétek és a középső kartámasz fekete Suedia borítású, amely kizárólag a Sportline Design Selection kínálatában szerepel.

A vizuális kontrasztokat a szürke X-alakú varrások, valamint a műszerfalon és az ajtóbetétekben található fémhatású díszlécek adják, ahol egyedi sötét krómkeret egészíti ki őket. A Kodiaq Sportline 3 küllős, fekete varrással ellátott multifunkciós sportkormányt kap, amelyen szintén megtalálható a Sportline embléma. Az első küszöbökön Kodiaq felirat szerepel. A sorozat többi modelljéhez hasonlóan a Kodiaq Sportline is kiegészíti a 10 colos Virtual Cockpitet a szériafelszereltség részét képező, szabadon álló 10 colos infotainment képernyővel. Ez a Sportline üdvözlő logót jeleníti meg, amikor a vezető beül a járműbe. A nagyobb, szabadon álló 13 colos infotainment-kijelző opcionálisan a Technology 13″ csomag részeként rendelhető.

A kivitel forgalmazása a többi variánssal együtt indul. Akik pedig a Kodiaq RS kivitelére fenik a fogukat, egyelőre nincs jó hírünk. Az szinte biztos, hogy a modellpaletta része lesz, de hogy mikor kerül bemutatásra, arról jelenleg sajnos nincs még hír, tehát biztosan hosszú hónapokat kell még várni rá.

Mikor érkezik az új Škoda Kodiaq?

Az új Kodiaq modelleket idehaza megrendelni előreláthatóan 2023 decemberében lehet majd, és az első darabok 2024 májusában érkezhetnek meg a vásárlókhoz.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!