fbpx

Új Simply Clever megoldás, ami minden modern autóban elkelne.

Az új Kodiaq bemutatóján ugyan nem sok szó esett róluk, de belőle sem hiányozhatnak a Simply Clever részletek. Ezek közül az egyiket nem is értjük, miért nem láttuk még egyetlen autóban sem.

Már megszokhattuk a Škodától, hogy minden új modelljében igyekszik több új Simply Clever megoldást bemutatni. Ezek azok a megoldások, amikről sokszor nem is értjük, hogy miért nem jutott ez még senkinek az eszébe.

Sokáig például csak a Škoda modellekben volt megtalálható a vezető oldalán a szélvédőn belülről elhelyezett kis fül, amellyel a parkolójegyet lehetett a szélvédő mögé helyezni. De az utóbbi időkből talán a tanksapka ajtajába rejtett jégkaparó a legemlékezetesebb Simply Clever megoldás.

Persze az új idők új megoldásokat és új lehetőségeket hoztak magukkal. Az új Kodiaq-ban például az utóbbi időben megjelenő igényekre reagálva került indukciós telefontöltő, amely minden eddiginél gyorsabban képes tölteni a mobiltelefonokat. A sebességnek persze ilyenkor az az ára, hogy a melegedés is jóval erősebb, ami a töltés megszakadásához, vagy akár a telefon kikapcsolásához is vezethet. De nem az új Kodiaq-ban, hiszen ezekhez a telefontöltőhöz aktív hűtést is beépítenek.

A nagyméretű kijelzőket lehet imádni vagy gyűlölni, egy azonban biztos. Az ujjlenyomata mindkét tábornak nyomot hagy rajtuk. Egy idő után képes tényleg vállalhatatlanná zsírosodni a kezünktől a legszebb kijelző is. De a Kodiaq nem csak olyan szempontból mérföldkő, hogy jelenlegi ismereteink szerint ez az utolsó belsőégésű motorral szerelt új SUV modell Mlada Boleslavból. Hiszen az új Kodiaq az első autó, amelybe monitortörlőt építenek be. Igen, nem tévedés, hogy beépítik, hiszen az újratervezett középkonzolban dedikált, méretszabott helyet kapott ez az újdonság.

Ez a monitortörlő négy oldalán puha bevonatú törlőlap kapott helyett, a belsejében egy speciális folyadék, amit a monitorra tudunk spriccelni a segítségével. Így amikor csak eszünkbe jut, rögtön felvehetjük a harcot az ujjlenyomatokkal.

Van még egy jóhírünk is! Ha szeretnénk magunknak a saját autónkba egy ilyen monitortörlőt, akkor nem kell egy egész Kodiaq-ot vennünk vele együtt, hiszen a Škoda márkakereskedésekben beszerezhetünk magunknak egyet.

Mikor érkezik az új Škoda Kodiaq?

Az új Kodiaq modelleket idehaza megrendelni előreláthatóan 2023 decemberében lehet majd, és az első darabok 2024 májusában érkezhetnek meg a vásárlókhoz.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!