fbpx

Octavia és Enyaq. Egy jó és egy kevésbé jó hír!

Az Enyaq számos alkatrészen osztozik a VW konszern számos más elektromos modelljével, így az elektromos meghajtómotorokon is. És ez most gond.

Az APP550-es elektromos meghajtómotor a VW konszern legkorszerűbb ilyen egysége, amelyet a konszern számos modelljébe, így az Enyaq 85, 85X és RS kivitelébe is beépítenek a modellfrissítés óta. Ez a korszerű villanymotor jobb hatásfok mellett nagyobb teljesítményre képes, köszönhetően az áttervezett thermál menedzsmentnek, és az újratervezett felépítésnek köszönhetően.

És mi a gond?

Nos, ez a motor a VW Groups Components kasseli gyárában készül minden olyan modell számára, amely azt használja. A probléma abból fakad, hogy jelenleg akadozik a gyártás – beszállítói problémák miatt -, így nem áll rendelkezésre a kívánt mennyiségben a gyártás szempontjából létfontosságú alkatrész. A helyzet odáig súlyosbodott, hogy a Škoda Auto kénytelen volt csökkenteni az Enyaq és Enyaq Coupé gyártását. A Škodovácký odborář hetilap – amely a gyári szakszervezet hivatalos lapja – cikke szerint törölték múlt a hétre és a jövő hétre az éjszakai műszakokat a Mladá Boleslavban működő főüzem M13-as csarnokában.

Légy mindig jól értesült!
Iratkozz fel heti hírlevelünkre, és nem maradsz le egyetlen Škoda hírről sem!

De akkor mi a jó hír?

Jó hírnek talán túlzás nevezni a Škoda Auto szemszögéből, hiszen az Enyaq iránt folyamatosan nő a kereslet, de talán öröm az ürömben, hogy így növelni tudják egy másik fontos modellük, az Octavia gyártását. Mindez azért lehetséges, mert az M13-as csarnokban a világon talán egyedülálló módon képesek nem csupán két különböző modellt, hanem két teljesen eltérő hajtásmódú modellt gyártani ugyanazon a szalagon. Így bár az Enyaq modellek gyártását csökkenteni kell, az Octaviából több készülhet. Ez mondjuk kapóra is jön, hiszen az Octavia is feszegeti a gyártási kapacitásokat. Reméljük, hogy az Octavia beszállítói is képesek olyan gyorsan reagálni a helyzetre, mint a Škoda Auto.

A Škoda Auto szóvivője szerint igyekeznek mindent megtenni a kasseli gyárban dolgozó kollégákkal együtt, hogy mielőbb növelni tudják az APP550-es motorok, és így az Enyaq modellek gyártását is.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!