fbpx

Íme az új Škoda Epiq

A Škoda ma bemutatta azt a kis városi SUV modelljét, amely teljesen elektromos lesz, 25.000 eurós áron kerülhet a szalonokba, és a Škoda Epiq nevet fogja viselni.

A 2025-ben bemutatásra kerülő Škoda Epiq körülbelül 25.000 euróba fog kerülni, 4,1 méter hosszú lesz, tágas belső teret és akár 490 literes csomagtartót kínál majd. A jármű teljes mértékben a Modern Solid dizájnnyelv képviselője – kívül és belül.

„A közelgő Škoda Epiq sok autót kínál vonzó áron, nagy belső térrel és kompakt méretben. Ügyfeleink választási lehetőségeket akarnak, ezért bővítjük növekvő elektromobilitási portfóliónkat ebben a népszerű szegmensben. Remélem, ez a tanulmány bemutatja, hogy az Epiq a modern dizájnja, mindennapi hatótávolsága és felhasználóbarát technológiái miatt fog kitűnni a tömegből – és mindezt megfizethető áron teszi majd.”- mondta el Klaus Zellmer, a Škoda Auto vezérigazgatója

4,1 méter hosszú, több mint 400 km-es az elektromos hatótávolság és akár 490 literes csomagtartó. Mindez egy kellemes családi autó jellemzőiként is megállnák a helyüket. Ha ezekhez a vételárat is hozzávesszük, akkor egy újabb sikermodellről rántották most le a leplet.

Minimalista, funkcionális belső tér és új technológiák

A Škoda Epiq lesz az első sorozatgyártású modell, amely a minimalista Modern Solid utasteret reprezentálja, amely tartós, praktikus és a fenntartható anyagokra összpontosít. Az utastér egyik meghatározó eleme a lebegő középkonzolon a vezeték nélküli mobiltelefontöltő, amely emellett praktikus tárolórekeszeket is rejt. A csomagtartóban is megtaláljuk a márka jellegzetes Simply Clever részleteit, mint például táskaakasztókat, csomagrendezőket, rögzítőfüleket és egy padló alatti rakodórekeszt.

A kétküllős kormánykeréken az új Škoda feliratot, valamint fizikai gombokat és haptikus görgető kerekeket is találunk, és a legfontosabb kezelőszerveket Flashy Orange színnel jelzik rajta. Ez a szín az utastér más részein is feltűnik.

Az autót a mobilunkra telepíthető „digitális kulcscsal” is nyithatjuk majd. A Škoda Epiq támogatja a kétirányú töltést is, átalakítva az autót egy gördülő energiatároló egységgé, amely képes a tárolt elektromos áramot az otthonunk hálózatába vagy közvetlenül egyéb elektromos készülékekbe táplálni.

Egy markáns név egy epikus mérföldkő a Škoda történetében

A Škoda Epiq mérföldkő lesz a Škoda történetében, amit a különleges és könnyen felismerhető neve hangsúlyoz. Tökéletesen illeszkedik a Škoda elektromos SUV modelljeinek névrendszerébe: az E az elején egy teljesen elektromos Škoda modellt jelöl, míg a Q a végén jelzi, hogy a modell a márka SUV családjának tagja.

Ezért lett Škoda Epiq

Az Epiq szó az ókori görög „eposz” szóból származik, amely „szót” vagy „verset”, de „történetet” vagy „eposzt” is jelent. A név pozitív asszociációkat kelt, mint például lenyűgöző, nagyszerű, rendkívüli és figyelemre méltó. Okos funkcióival és sokoldalúságával a Škoda Epiq arra törekszik, hogy kielégítse mind a család-, mind az aktív életet élő ügyfelek igényeit. A teljesen elektromos városi SUV-t Spanyolországban, Pamplonában fogják gyártani.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!