fbpx

Pay to Fuel. Fizess az autódból a tankolásért!

A Škoda Auto kibővíti digitális szolgáltatásait a Pay to Fuel szolgáltatással. A tankolás után a járművezetők az autó infotainment képernyőjéről hitel- vagy bankkártyával fizethetnek. Ez a szolgáltatás jelenleg hat európai országban érhető el, és a tervek szerint a jövőben további országok és töltőállomások is csatlakoznak majd a szolgáltatáshoz.

Néhány hete indult el itthon is a Pay to Park szolgáltatás, melynek segítségével nem kell többé parkolóórát keresgélni, közvetlenül autónk infotainment kijelzőjéről, vagy a MyŠkoda applikáción keresztül intézhetjük parkolásunkat. Most újabb szolgáltatás indul el igaz, hazánkban csak a későbbiek folyamán.

De mit tud az új Pay to Fuel?

Az új Pay to Fuel szolgáltatásnak köszönhetően a tankolás utáni fizetés most még kényelmesebb és gyorsabb lesz a Škodát vezetők számára; időt takaríthatnak meg azzal, hogy közvetlenül az autó infotainment rendszeréből fizethetnek.

A Pay to Fuel szolgáltatást támogató töltőállomások az autó navigációs rendszerében könnyedén megtalálhatóak. Miután ezek közül kiválasztottunk egyet, autónk az odaérkezéskor automatikusan felismeri az üzemanyagtöltő állomást. Ezután annyit kell tennünk, hogy megnyitjuk az alkalmazást a jármű kijelzőjén, megerősítjük a benzinkutat és beírjuk a kútoszlop számát. A tankolás után az üzemanyag mennyiségét az infotainment képernyőn kell megerősítenünk, és utána a fizetés a bank- vagy hitelkártyával történik. A Pay to Fuel az összes elterjedt kártyát elfogadja. A fizetés után a MyŠkoda alkalmazásban és a jármű képernyőjén is kapunk egy tranzakcióról szóló értesítést. Kész is, indulhatunk.

Különböző országok, különböző hálózatok, egy alkalmazás

A Pay to Fuel jelenleg Belgiumban, Dániában, Luxemburgban, Németországban, Ausztriában és Svájcban érhető el. A sort Portugália és Spanyolország folytatja, hamarosan pedig a cseh piacon is elindítják a szolgáltatást. Hazánkban a Pay to Fuel bevezetése később várható, melyről természetesen beszámolunk majd.

A Pay to Fuel szolgáltatás minden Amundsen vagy Columbus infotainment rendszerrel felszerelt Škoda belsőégésű motorral szerelt modellben elérhető. A szolgáltatáshoz a 9,2 hüvelykes vagy annál nagyobb érintőképernyővel rendelkező, naprakész Amundsen vagy Columbus infotainment rendszer mellett aktív Škoda Connect fiókra van szükség, amelyben engedélyezni kell a Remote Access funkciót. A MyŠkoda okostelefon-alkalmazás segítségével a felhasználók egyszer megadják és ellenőrzik a fizetéshez használt kártyájukat. A Pay to Fuel az európai piacokon értékesített összes Škoda belsőégésű motorral szerelt modellsorozathoz elérhető.  A szolgáltatás a Mastercard, a Parkopedia és a ryd nevű német FinTech céggel együttműködésben valósul meg.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!