fbpx
skoda area view

Extrák, amiket feltétlenül rendelj meg új Škodádhoz: Area View

Ha szeretnénk összeállítani egy új ŠKODA modellt magunknak, bizony extrák hosszú sorából választhatunk. De mik azok, amiket ha nem rendelünk meg, később bánni fogunk? Most induló sorozatunkkal ehhez nyújtunk segítséget. Elsőként jöjjön most egy olyan extra, amelynek minden autóban ott lenne a helye: az Area View.

A Kodiaq nem csak egy új modell a ŠKODA modellpalettáján, de jelenleg az egyik legokosabb ŠKODA is. Az elsőként hozzá elérhető Area View rendszer segítségével pedig nem csak utasainkat nyűgözhetjük le, de minimalizálhatjuk az autónkra és ezáltal a magunkra leselkedő veszélyeket is. Az  Area View rendszer, nem csak parkoláskor, de egy-egy beláthatatlan kereszteződésben is hatalmas segítséget nyújt a vezetőnek.

Skoda Kodiaq Area View

Minél nagyobb egy autó, annál nehezebb vele manőverezni, a vezető annál kevésbé érzi az autó határait. Na most a Kodiaq nem kicsi. Viszont nagy.

Nem a műholdak követnek

Manapság mindenki aggódik a privát szférája védelméért, de ebben az esetben nem kell aggódnunk. A rendszer alapja az autón körbe elhelyezett 4 darab nagylátószögű kamera. Az Area View ezeknek a kameráknak a képeit rendezi össze annak érdekében, hogy a Kodiaq körül lévő beláthatatlan területek az utastérből könnyedén áttekinthetők legyenek. Ennek nem csak parokoláskor vagy szűk helyen történő manőverezés esetén vesszük hasznát. Hiszen a Kodiaq nagyszerű terepjárós képességekkel is rendelkezik, így akár egy meredek lejtő tetején állva is tökéletes segítséget nyújthat.

360 fokos madártávlat

Az imént említett 4 darab kamerából egy-egy található a Kodiaq hűtőmaszkján illetve csomagtérajtaján, egy-egy darab pedig a két tükörház aljába építve. Ezek együttesen adjak a 360 fokos madártávlati nézetet. Az Area View rendszer számos opciójából lehetőségünk van kiválasztani annak a kamerának vagy kameráknak a képét, amelyre a legnagyobb szükségünk van. Így például, ha egy szűk sikátorban kell haladnunk, a két oldalsó kamera képét a kijelzőre rendezve magabiztosan hajthatunk át rajta. Majd amikor a végére értünk, az autó orrán elhelyezett kamera képével „benézhetünk” a kereszteződésbe, és olyan dolgokat is láthatunk (keresztirányú forgalom, a járdán közeledő kisgyermek vagy gyalogos), amiket a vezetőülésből esélyünk sem lenne. Így maximális biztonságban hajthatunk be a kereszteződésbe. Sőt! A Kodiaq még akkor is vigyáz ránk, ha ennek ellenére mégsem veszünk észre valamit. Hiszen veszély esetén nem csak tolatáskor képes magát állóra fékezni, de előre haladáskor is.

Az Area View kimondottan olyan extra, amely akkor kezd el csak igazán hiányozni, miután kipróbáltad, és visszaülsz egy olyan autóba, amelyben nincs. Ennek ellenére azt javasoljuk, gyere el és próbáld ki egy ingyenes tesztvezetésen. Jelentkezz most:

Szeretnéd kipróbálni vagy megvenni?

8 + 7 =

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2: a legenda folytatódik

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2: a legenda folytatódik

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2 a cseh autógyártó népszerű szériamodelljének negyedik generációján alapul. Ez egy vadonatúj versenyautó, amely kihasználja a széria FABIA erősségeit, többek között a kifinomult aerodinamikát, a karosszéria merevségét és az új arányokat....

bővebben

GO, FABIA GO!

Motorizáltságát és árát tekintve a FABIA GO a negyedik generációs FABIA alapkivitele, felszereltségét tekintve viszont nem. Az ellentmondás oka a magyar ŠKODA importőr által kínált limitált modell.  Korábbi cikkeinkRitkán kerül be az autóimportőrök tesztparkjába...

bővebben

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2018-01-01 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!